Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Δείξε μου τον φίλο σου..

Τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε παίζουν σημαντικό ρόλο στην στην ψυχολογία μας, τη συμπεριφορά και την κοσμοθεωρία μας. Έτσι είναι ωφέλιμο και υγιεινό να έχουμε στον κύκλο μας άτομα τα οποία μας γεμίζουν ενέργεια, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους μας εμπνέουν να αναπτυχθούμε και εν τέλει μας κάνουν να βγάζουμε από μέσα μας τον καλύτερό μας εαυτό, ή πιο σωστά τον πραγματικό μας εαυτό. Αυτά τα άτομα επιβάλλεται να τα κρατάς κοντά σου καθώς τονώνουν την σημαντικότητά σου λόγω της θετικής ενέργειας που σου παρέχουν.
"Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στο Παλαμίδι
του Ναυπλίου, πρωινή βόλτα με μια υπέροχη φίλη"
Αντιθέτως υπάρχουν και τα λεγόμενα "τοξικά" άτομα. Τα άτομα αυτά συνήθως έρχονται στη ζωή μας από κοινή παρέα, αρχικά μοιάζουν ευδιάθετα με χιούμορ ή με κάποια άλλα επιφανειακά θετικά χαρακτηριστικά, μα στη συνέχεια αποδεικνύονται όχι και τόσο ωφέλιμα καθώς μας γεμίζουν με άχρηστες πληροφορίες για παράδειγμα κοτσομπολεύουν, κάνουν χιούμορ σε βάρος άλλων δηλαδή τονώνουν το εγώ τους μειώνοντας άλλους. Επίσης κάποιοι είναι αρκετά ισχυρογνώμονες έτσι ώστε να σου επιβάλουν τις δικές τους επιλογές χωρίς να σέβονται τη γνώμη σου και την ελευθερία επιλογής σου ως άτομο.
Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της φιλίας.. όχι όχι όχι.. πρέπει λοιπόν να προσδιορίσουμε πιο σωστά την έννοια αυτή έτσι ώστε να απομακρύνουμε τους τοξικούς ανθρώπους από κοντά μας και να συναναστρεφόμαστε μονάχα μ' αυτούς που μας αναζωογονούν.
Όπως και να χει ο καθένας θα έχει βάλει ένα άτομο της ζωής του στο μυαλό του διαβάζοντας αυτό το άρθρο.. αλλά καλό είναι ο άνθρωπος να συναντά και τις δύο κατηγορίες ανθρώπων, πρώτον για να αναπτύξει "αντισώματα" κατά των "τοξικών" και δεύτερον διότι θα αγαπήσει θα φυλάξει και θα εκτιμήσει καλύτερα τα ήδη υπάρχοντα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: