Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Απλώς χαμογέλα!

Το πιο πολύτιμο και αληθινό δώρο που μπορείς να χαρίσεις σε κάποιον είναι ενα χαμόγελο. Απαλύνει καρδιές, δείχνει συγκατάβαση σε μια δύσκολη στιγμή, χαλαρώνει μια στιγμή έντασης και φυσικά.. μεταδίδεται! Είναι ο καθρέφτης της ψυχής κάθε ανθρώπου, το ανοιχτό του φύλλο. Σίγουρα για κάθε άνθρωπο είναι χαραγμένη στο μυαλό η εικόνα από τα αγαπημένα του πρόσωπα χαμογελαστά.
"Χμμ.. μπορείς να το πεις και χαμόγελο.. ένα σκυλίσιο
χαμόγελο από τον <<φτερωτό άγγελο>> της αυλής μας!"
Στην προσωπικότητα του ανθρώπου, το χαμόγελο δημιουργεί ένα όμορφο προφίλ. Ένα χαμόγελο
στους γονείς σου θα μπορούσε να σημαίνει "καταλαβαίνω τη θέση σου", "σε ευχαριστώ", "χαίρομαι που σε έχω γονέα". Ένα χαμόγελο σε μια φίλη/ φίλο θα μπορούσε να σημαίνει "ουπς είμαστε συνένοχοι στο φόνο (γκάφα εννοώ όχι κανένα έγκλημα βεβαίως βεβαίως)", "νεύμα για το ότι μοιραστήκαμε ένα σπουδαίο μυστικό το οποίο θα μείνει μόνο για εμάς" ή πολύ απλά μια φιλική ένδειξη αγάπης "είμαι εδώ για σένα".
Στον επαγγελματικό τομέα ένα χαμόγελο κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά. Καθώς έχεις να κάνεις με κόσμο που συνεργάζεσαι καθημερινά τι πιο ευγενικό από ένα χαμογελαστό πρόσωπο στα μάτια των άλλων;! Είναι επίσης extra αποδοτικό και στους.. μη και τόσο συνεργατικούς τύπους που σε κάνουν να σφίγγεις τα δόντια για να μη σφίξεις γροθιά. Μα και πάλι σε μια διαφωνία αφοπλίζεις τον "αντίπαλο" πολύ απλά, ανθρώπινα και πολιτισμένα με ένα χαμόγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: