Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

"Αγναντεύοντας απ' το παράθυρο..!""Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ο Γιούλιαν και η Αγλαϊα δύο χαριτωμένα σπουργίτια που ήταν και ανδρόγυνο.. παντρεμένοι δέκα ολόκληρα χρόνια, και ζούσαν στα Κάτω Πορόια Σέρρων, πίσω από το γνωστό και ξακουστό "Κολλέγιο της Ντομάτας", σε ένα νεόκτιστο σπιτάκι. Ένα μεσημέρι λοιπόν, τα δυο μας σπουργιτάκια είχαν μια μεγάλη διαφωνία για το ποιός θα πάει να αγοράσει ψωμί! Έτσι λοιπόν εξαντλήθηκε η υπομονή του Γιούλιαν, ώσπου άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και πήγε και έσφαξε τη σύζηγό του, Αγλαϊα. Έπειτα την τεμάχισε, την έβαλε στο φούρνο με δύο κυβάκια κνορ, και έτοιμο το μεσημεριανό του!

Όταν όμως το νέο για τη δολοφονία δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα "tomatotimes", και κυκλοφόρησε η φήμη στη γειτονιά , έφτασε στα αφτιά ενός εξαιρετικά φανατισμένου θαυμαστή της γυναίκας του Γιούλιαν, η οποία ήταν μια ταλαντούχος περιστεροηθοποιός στην Επίδαυρο! Έτσι εξαγριωμένος αυτός ο θαυμαστής (ονόματι Φρεντ, ναι ναι, ο γνωστός Φρέντυ Κρούγκερ!) κίνησε γη και ουρανό για να φτάσει στα Πορόϊα στο "Κολέγιο της Ντομάτας", από πίσω, για να εκδικηθεί το βρομερό tomato-κάθαρμα, που σκότωσε τη θεά του, την Αγλαϊα. Κατά το βραδάκι λοιπόν, ο Φρέντυ πήγε και κρύφτηκε κάτω από την σκάλα του Γιούλιαν, που πλέον έμενε μόνος του. Έτσι όταν ο Γιούλιαν γύρισε εκείνο το Σαββατόβραδο από το πάρτυ γεννεθλίων του Spongebob Τετραγωνοπαντελονή, μη ξέρωντας τι τον περιμένει.. ενώ διάβαινε τη σκάλα.. πάρ' τον κάτω! Ο Φρέντυ τον πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ που βρήκε τυχαία στην κωλοτσέπη του! Σαν μαθεύτηκε και αυτό το μαντάτο στο διπλανό κοτέτσι, ο tomato-κόκορας, Μπρούσι ο Δεύτερος και η γυναίκα του Πετρούλα η Κοτούλα έκαναν συμβούλιο με τις κότες τους για να δουν τι θα κάνουν με αυτή την υπόθεση καθώς οι πρώην γείτονές τους τους ήταν πολύ συμπαθείς, μα τώρα βρίσκονται ο ένας στο χώμα, και η άλλη στο στομάχι ενός νεκρού, επίσης μες το χώμα! Άρα έπρεπε κάτι να κάνουν, να πάνε δικαστικώς τον Φρέντ που διέπραξε τέτοιο έγκλημα, και παράλληλα αμάρτημα γι'αυτούς.. όπως και έγινε! Τον πήραν όλες οι κότες μαζί, και τον μετέφεραν στο ειρηνοδικείο, δεξιά από το σπιτάκι των μακαριτών -σπουργιτιών. Αφού τον πήγαν εκεί τον Φρέντυ, και ενώ αυτός δικαζόταν, οι κοτούλες έκαναν πικ-νικ και έπιναν mojito και γλεντούσαν! Για μια στιγμή όμως, η Πετρούλα η Κοτούλα είδε ένα όραμα που έχει ως εξής: "Άξαφνα χλωμιασμένη, κοιτάζει κατά το βουνό, το Μπέλες.. και τι να δει? Η ψυχή του μακαρίτη του Γιούλιαν μέσα στο σώμα ενός ποικιλόχρωμου κατσικιού, να τρέχει ανέμελο, τσούκου - τσούκου, χοροπηδώντας, και "μπεε.. μπεεεεε!" να τρέχει ξένοιαστο, σκάζοντας στα γέλια .. ώσπου μπλούμ! Πέφτει μέσα στη λίμνη Κερκίνη, και το τρώνε τα πράσινα βατράχια.. και ζήσαν οι κοτούλες καλά και εμείς καλύτερα που τις φάγαμε σήμερα ψητές στο φούρνο! :)
***Ηθικό δίδαγμα: "Μη δολοφονήσεις την/τον σύζηγό σου για μια φρατζόλα ψωμί, γιατί θα σε γελάει και το παρδαλό κατσίκι!"
_______________

made in school,
by tomato-Koulisious (πηγή έμπνευσης, ιδεοπάροχος) +
tomato-Katia Vani (ιδεοπάροχος) +
tomato-Spanoula (συντάκτης, φωτογράφος, ιδεολήπτης, παραγωγός)
.τρέλα-factory.

Δεν υπάρχουν σχόλια: